TNP treskeverket 250Mange av tegningene er tidsavgrensede sessions, u planlagte og spontane.
Men så er det ikke slik at jeg klarer å holde meg til et stramt konsept om å kun være en tegners hånds tolkning av fingrene og munnen til en trompetist.

TROND NICHOLAS PERRY 

& ensemble

Soloutstilling

68270852 398125074394445 562247421325737984 n

Vi inviterer til utstillingsåpning med Trond Nicholas Perry & ensemble
Åpning er lørdag 17. august kl. 19:00

Skrevet av kunstneren:


Under min utstilling på Arteriet viser jeg en serie tegninger som har sitt utspring i samarbeid med trompetist Erik Kimestad Pedersen. Pedersen ville ha åtte kunstverk til sin doktorgrad om improvisert musikk, og jeg sto fritt til å tolke hans utgivelser i bilder. Som i Pedersens musikk, så i tegning. Intense økter der grunnleggende byggesteiner som farge, rytme og ikke minst fart står i fokus. Mange av tegningene er tidsavgrensede sessions, u planlagte og spontane. Men så er det ikke slik at jeg klarer å holde meg til et stramt konsept om å kun være en tegners hånds tolkning av fingrene og munnen til en trompetist. Etterhvert begynte historier, karakterer og ansikter å dukke opp i prosessen, en nærmest apofenisk tilnærming. Du vet, når man ser ansikter og former i skyer, fjell eller bark. Slik dukket de opp, og meldte seg selv disse tegningene. 
Jeg har lenge latt meg inspirere av maleren Asger Jorns Decollager fra 60-tallet, der man river bort istedenfor å legge til. En natt i Berlin rev jeg ned kilovis med tykke lag plakatvegg som jeg videre rev meg inn i for å avdekke skjulte lag og fargekombinasjoner. Noen av disse verkene er også representert
Det ville vært rart for meg å ha en utstilling med lyd som utgangspunkt, uten lyd. Derfor skal vi ha performance på soniske skulpturer. Med meg i mitt ensemble har jeg billedkunstner Nina Bjørkendal, forfatter Terje Dragseth, samt musikere Jon S Lunde, Stian Pollestad og Nils Olav Drivdal.

Etter utstillingen blir det fest på kjøkkenet..
Vel møtt!

 

Collage

Bertand Russel, Vestens Visdom, 50x35cm Collage, 2017. Innkjøpt av Sørlandets Kunst Museum.