2020Emeldin zunic Modulo250pixSrebrenica: historiens blindsone er et multidisiplinært prosjekt som består av tre komponenter: fotografi, lyd og en publikasjon.


 

The Sweeper

Arteriet inviterer til separatutstillingen Srebrenica: historiens blindsone av Elmedin Žunić torsdag 13. august klokken 18.00. Dina Abazović holder åpningstale.

Velkommen!

NB: Vi følger regjeringens retningslinjer mtp. COVID_19 og oppfordrer alle gjester til å vise hensyn og holde minst 1 meters avstand til hverandre.

Srebrenica: historiens blindsone er et multidisiplinært prosjekt som består av tre komponenter: fotografi, lyd og en publikasjon.

Fotografiene fremstiller et landskap som fremdeles bærer preg av krigsforbrytelsene begått i Bosnia i perioden 1992-95. Folketomme landområder viser etterkrigs- fascistiske monumenter som glorifiserer folkemordet. Mens fotografiene inviterer til et øde landskap, iscenesetter lydinstallasjonen et historisk forløp som gir uttrykk for mange ubesvarte spørsmål – spørsmålene som denne utstillingen akter å formulere:
Hvordan skal vi imøtekomme ikonografien fra fortidens ‘dødsone’ hvor såkalte krigshelter blir hedret? Hvordan kan vi gjenkjenne tendenser som fører til historiske hendelser som Holocaust, Rwanda og Srebrenica? Hva betyr benektelse av Srebrenica folkemordet, og hva skjer når akademikere og skjønnlitterære forfattere romantiserer krigføring og bagatelliserer forbrytelser mot menneskeheten?

Publikasjonen skal lanseres under utstillingsåpningen og er til salgs. Her er Srebrenica: historiens blindsone artikulert i en 170 siders monografi.

 

Utstillingen står til 23. august.
Arteriet har åpent torsdag til søndag 12-16 i utstillingsperioden.

 

Prosjektet er støttet av Stiftelsen Fritt Ord og Agder Fylkeskommune.

Arterriet er støttet av Kulturrådet.