Maja Hagen TorjussenStrekkeren er et visuelt språk- og objektbasert dystopisk univers som springer ut fra den røde løperen, Daleheia. Daleheia omringes av innrammede tekstarbeider, tekstarbeider på plakater og andre installasjoner med egne personligheter.
170412788 291585989269092 1406967246802113346 n

I utstillingen undersøker Torjussen hvordan å presentere et litterært univers ved hjelp av tekst og installasjoner i to utstillingsrom. Hvilke muligheter oppstår for fiksjonen under disse omstendighetene? Torjussen er opptatt av objektene og språkets mulighet som mystikk og poesi, til forståelse, utfordring og fortvilelse. I fenomenologien snakker man gjerne om mennesket som tilegner objektene mening. I Strekkeren er hun interessert i objektene som intensjon. Kontrollerer objektene vår forståelse av objektene eller ligger denne kontrollen utelukkende på observatørens vilje til mening gjennom forklarende og systematiserende språk.
Maja Hagen Torjussen er utdannet forfatter ved Roehampton University i Storbritannia. Hun er forfatter av to bøker, redaktør for mikroforlaget Lik forlag, og vokalist og låtskriver for bandet Elpis. Strekkeren er en videreføring av tematikken fra Torjussens debutbok Elpis: en demonologi (Lik forlag 2019). “Fenomenologien er ikke fenomenal,” het det i boken og påstanden kan være katalysatoren for ordlek, selvmotsigelse og avbrudd som Torjussen videre undersøker i denne utstillingen.

Grafisk utforming av Missing Lid og Maja Hagen Torjussen.

“Om (Kathy) Acker heter det at hun skriver fra den menneskelige erfarings yttergrense, hun skriver eksperimentelt, lekent og provoserende, frastøtende og gjerne ulogisk. Torjussens måte å skrive på kan gjerne beskrives nøyaktig slik” - Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen

“Sporene er sparsomme, så detektivarbejdet er stort. Jeg orker det bare ikke. Så simpelt er det.” - Karl Emil Rosenbæk, Bokvennen litterær avis

Utstillingen er støttet av Cultiva Ekspress og Arteriet drives med støtte fra Kulturrådet.